Kategori: Cam (sida 1 av 2)

Soft Perfumes från Sabé Masson

Produkterna i inlägget har skickats som pressutskick för påseende. Detta påverkar inte min åsikt om produkterna och förbinder mig inte att skriva om dem.

Apoteket är inte direkt ett företag som jag förknippar med parfym. Om jag skulle beskriva doften av apotek så skulle jag förmodligen säga att det luktar som en blandning av menthol och Fenurils feta hudkräm. Det är gissningsvis inte för att apoteket jobbar på en osexig image utan på grund av hårda krav på produkter som ska vara milda och i så stor mån som möjligt fria från allergener. Att då ha en parfymhylla där människor står och sprayar loss med allsköns ljuva dofter, bland t.ex. astmatiker och allergiker (som yours truly) är inte optimalt. Men nu har de gett sig in i doftgamet med ett mer okonventionellt alternativt till en vanlig Eau de Parfum, nämligen Sabé Massons parfymer i stickformat.

Isabelle ”Sabé” Masson-Massonaud är sinnesbilden av en chick parisienne. Till och med bilden i pressinfon osar av fransk prettoelegans och som förortskid med klasskomplex är jag såld direkt. Hon brinner för natur, konst och doft och har förenat dem i ett varumärke. Du kan tydligt se naturen representerad i produktinnehållet, konsten i förpackningarnas design och doften i – ja – doften.

 • Designen är right up my alley med ljuva viktorianska teckningar blandade med intrikata och färgglada mönster. Stiftet kommer i en stadig papphylsa i samma vackra mönster som ytterkartongen, förpackningen ska vara miljövänlig och enkel att återvinna.
 • Massons koppling till naturen ser du snabbt efter en titt på ingredienslistan. Basen i de olika dofterna är antingen sheasmör, tiaraolja eller mangosmör och tamanuolja. Du hittar också ingredienser som kokos- och mandelolja. Syftet är att produkterna ska ha en vårdande effekt på huden samtidigt som de levererar doft.
 • Produkten är doftsatt med 10% parfymolja och ska vara tillräckligt mild för att kunnas bäras av doftkänsliga personer och i miljöer där dessa vistas.

 

Macadam Paz:
Doftar amber, natthyacint och cederträ. Min favvis! Den är kryddig och blommig. kommer att lukta gott när jag är svettig på ett dansgolv en sommarkväll eller när jag har lurat hem någon stackare för netflix and chill i vinter.
Copacabana:
Doftar Rosépeppar, amber och petit grain. Den mest framträdande noten på min hud är petit grain, som starkt påminner och citrus och/eller rosmarin. Det är definitivt den fräschaste doften av de tre och passar nog väldigt bra en varm sommardag.
Swing Beauty:
Doftar mysk, mandarin och vanilj. Jag känner inte mycket av mandarinnoten men känner mysken rätt tydligt, lägger sig sedan i en mjuk vanilj. Vanilj stinker alltid på mig så den här kommer jag förmodligen ge bort till någon som skulle passa bättre i den. Mamma kanske?

 

Vad jag tycker?
Jag gillar idén och tycker att det här är ett bra komplement till Apotekets sortiment. Eftersom jag själv har känslig hud och produkten verkligen appliceras på huden så var jag nästan säker på att jag skulle bli alldeles prickig inom någon timme. Nu 4 timmar senare är allt fortfarande lugnt. Tycker dock att det är lite töntigt att marknadsföra produkten som väldoftande och vårdande. Sheasmör i all ära men att stryka ett stift bakom öronen gör knappast någon större skillnad ur hudvårdssynpunkt.
En Eau de Parfum innehåller 8-15% parfym – Soft Perfumes innehåller 10%. Dock slipper du all alkohol som annars kan verka uttorkande och i irriterande i vanlig parfym samt att huden punktbehandlas med goa oljor där produkten appliceras, gissar att det är det som gör den mildare och mindre benägen att irritera än vanlig alkoholbaserad parfym.
Det krävs väldigt lite produkt för att få mycket doft och ett varaktigt resultat. Förpackningen är extremt dekorativ och jag kommer definitivt att förvara dem väl synliga när de inte ligger i väskan.

 

Produkten säljs på Apoteket ABs hemsida och utvalda butiker samt på utvalda Åhléns varuhus. Pris. 249 kr

NYX Nordics Face Awards

I fredags var det dags för NYX att för andra året dela ut Beauty Vlogger of the Year och för första året arrangera en gala för the occasion. De lyckades galant. Det var bra uppstyrt. Jag hade kul. Bam.

Spektaklet ägde rum på Cirkus i Stockholm och var extra allt. Rosa matta. Optimala fotomöjligheter med snygga backdrops och ringlights placerade framför. Plockmat och gratis bubbel. Ett kul photobooth. Ni vet.

Crowden var skönhetsvärldens älsklingsfärg; beige. Inga överraskningar där. Hade för övrigt hoppats på fler beautyinfluncers bland gästerna men dessa verkade till stor del  ha ersatts av realitytvdeltagare och avdankade ”livsstilsbloggare”. ZzzzzzZzz. Kunde dock mingla runt med alltid lika rara Platin och träffade sen på Ida (Spindelsven) som lät mig ta rygg på henne så att jag slapp vandra runt som en lost puppy. Så kul att få träffa personer du följer via sociala medier och tycker verkar skitcoola.

Galadelen var kul. Det var inspirerande att se de fem finalisternas bidrag och att få en liten inblick i deras kreativitet. Alla fem var värdiga vinnare men det var självklart askul att svenska Evelina Forsell vann. Grattis! 

MOOD

Inlägget innehåller produkter som är pressutskick.

Bas

FÄRG Collections Highlight Full Coverage Foundation applicerat över hela ansiktet med en fuktad buffing brush från Morphe Brushes.

FÄRG Collections Setting Powder i Vanilla borstas sparsamt på över hela ansiktet för att undvika att den krämiga foundationen lägger sig i veck och glider runt.

FÄRG Collection Perfect Palette använder jag till en mjuk contour med den gråbruna färgen och för att ljusa upp under ögonen med den gula färgen.

Ögon

LH Cosmetics Mood Crayon i Daring Mood appliceras som ett lila unibrow som sträcker sig från ögonbryn upp till hårfästet. Färgen dras ner för näsryggen med en fuktad smudge brush från Real Techniques. Vid tinningarna blandas färgen med Mood Crayon i Cool Mood för att skapa en färgskiftning åt det kallare hållet.

Sprayar MAC Fix+ på pannan för att skapa en lite klibbigare finish så att jag kan… TADA! PRESSA PÅ LITE BILLIGT EBAY-GLITTER!

LH Cosmetics Mood Crayon i Likeable Mood suddas ut på nedre vattenlinjen och under fransraden för i en vingad form. I övre fransraden suddas Daring Mood in. 

Läppar

LH Cosmetics Mood Crayon i Daring Mood appliceras i läpparnas ytterkanter och Likeable Mood på läpparnas mitt. För att blanda ihop färgerna och få till en mer sömlös övergång sprayar jag lite MAC Fix+ på läppområdet och blendar försiktigt med fingertopp.

FÄRG Collection Big Boss Lip Gloss appliceras ovanpå för att få ett ultramegavåt finish.

BAM.

Vad tycker ni?

FABLAB + Nuori

Var en sväng förbi lifestylebutiken FABLAB på Bondegatan 7 idag. Om du är en sucker för eklektisk inredning och unik hudvård så borde du definitivt checka in dem. De hade ett litet event där de presenterade ett nytt märke på butikshyllorna, NUORI.

Lite bubbel, lite goodiebag, lite megakunniga skönhetsnördar från Nuoris håll. 

Nuori är ett eko-märke med 100% naturligt innehåll. Företagets vision är att produkterna ska passa så många som möjligt genom att vara bra produkter med snälla ingredienser som vårdar huden istället för att irritera den med starka, aktiva ingredienser. Som en stabil grund i din hudvård som du sedan kan spicea till med lite starkare saker i typ serum- eller maskform. 

De är väldigt måna om att produkterna ska vara färska. Produkterna produceras i mindre batches fyra gånger om året (i ursprungslandet Danmark) och skickas då ut till återförsäljarna. Allt för att undvika att produkterna ska stå och damma på en lagerhylla i fyra år innan den landar i någons anzikt. Produkterna testas inte på djur, säljs inte i Kina och har bivax som enda animaliska ingrediens. Not bad y’all.

Är mest nyfiken på deras cleanser. Det är en gosig mousse som blir en mjuk emulsion när du masserar in den. Den innehåller granatäpple och fruktpeptider som ska ha en lätt exfolierande effekt på huden när du masserar in den. Och den doftar… anis? Och syrligt fruktgodis? Mmm.

Återkommer givetvis med recension senare. Puss!


WintasWiki

(INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED APOTEKET AB)

Hej babycakes!

Jag har fått möjlighet att samarbeta med apoteket på en superbra kampanj för deras nya sida Wintas Wiki, på apoteket.se. Jag är väldigt restriktiv med betalda samarbeten men då jag tycker att är en genuint nice grej och att det är bra att den här kunskape görs tillgänglig och förståelig för alla ville jag gärna vara med.

Wintas Wiki är en kunskapsbank där du hittar svar på allt som är relaterat till ingredienser och kemikalier i hudvård. Allt du undrat om den obegripliga ingredienslistan på din nattkräm hittar du svar på där. Du kan kolla in andras frågor, läsa artiklar eller ställa egna. Det betyder att du inte behöver lurka runt på tvivelaktiga tyska hudvårdsbloggar för att lista ut om parabener är bra eller inte. Bra va?
Med internet har det blivit möjligt att sprida information (varav mycket är felaktig information) och jag känner själv att det kan vara skitsvårt att veta vilka källor som är tillförlitliga. En googling leder till 32.000 olika svar. Nu finns information från en vetenskapligt kunnig person samlad på ett ställe. Tryggt.

Winta i Wintas Wiki är Apotekets egna Toxikolog Winta Woldai. Om det är en kemikalie så vet hon precis allt om den. Hon är också hudvårdentusiast (fantastisk kombo) och många känner nog igen namnet från Kakans podd Under Huden som hon gästade förra året.

Jag fick ställa tre stycken frågor som jag själv tycker är riktigt kluriga och som jag verkligen vill ha svar på. Artikeln med mina frågor och toxikolog-Wintas svar hittar ni här.

Hoppas att ni får lika mycket nytta av den här sidan som jag.

Kärlek!

Kärleksminnen

Jag minns att jag tänkte: Luften är så tung. Jag kvävs.

Den är tung och vibrerar i takt med ångesten i rummet. Vibrerar in i magen, genom min bristande röst, ut i skakiga fingertoppar. Jag är så kär. Du också. Vi sitter i vår lägenhet och är jättekära. Det är alla hjärtans dag. Vi båda har spenderat mer än vad våra respektive studentbudgets tillåter på att köpa presenter. Du gav mig rosor. Gulliga publika kärleksförklaringar på sociala medier. Vi har käkat god mat. Vi har myst. Vi är jättekära. Vi gör allt för att intala oss det. Att vi är jättekära. Att det räcker. Att presenter, rosor och glidmedel med jordgubbssmak kommer att väga upp ensamhetskänslan som ekar i mig när du som vanligt går ut på krogen i helgen. Svartsjukeklumpen i din mage när min mobil piper till imorgon och jag vinklar bort skärmen medan jag läser. Att en sista gemensam ansträngning på ”kärlekens dag” kommer att rädda ett förhållande som kommer att vara skit och ångest imorgon. Ett fåfängt försök att släta över bevisen på hur mycket två människor kan ta sönder varandra och hela världen på bara några år.  Ingen kärlek i världen kan rädda det här. Ibland är att göra slut den största kärleksgesten en kan göra. Slut på eländet.

Tips!

Hej kamrater!

Att media och samhället i stort levererar en extremt snäv bild av skönhet och utseende är ingen nyhet. Vi bearbetas ständigt för att underkasta oss diverse normer, bland annat smalhetsnormen. Smalt är fint. Lagom kurvigt är fint. Inget annat är fint.

Kroppsaktivism, fettaktivism och body positivity är på ordentlig frammarsch. Fler icke-män ditchar trötta fitspokonton på Instagram och följer istället grymma och normbrytande skönheter som Cassandra KlatzkowVanessa AlmeidaKakan Hermansson m.fl. En till person som folk borde följa, läsa och lyssna på är Alva Thång (som bloggar här, instagrammar här oooch gör musik som du hittar på Spotify om du söker på Alva). Nedan kan ni se en minidokumentär med Alva. Om det finns något du borde ägna tio minuter åt idag så är det åt att kolla in den. Du kommer att bli klokare, snällare och blessed av hennes prettyness.

Alva, du är en boss ass bitch.

KÄRLEK!

Bakissmink

I fredags hade jag en osedvanligt blöt men rolig kväll. Vilket lämnade mig med en bakfylla på lördagen lagom till Beauty and Bullshits meetup 14.00. Yay. Trots det skick som jag vaknade i (torr, svullen och illamående) så lyckades jag glow up och se riktigt fräsch ut, endast 45 minuter sen till meetupen. Jag tänkte därför att jag skulle ge mina bästa tips, upplyst som jag är.

Basic sience; alkohol är vätskedrivande och kommer således göra dig uttorkad, det vidgar ytliga blodkärl och gör dig röd och flammig. Bam. Okej. Första steget är…

 • … att preppa. Även om du kommer hem 05:30 och det är snöstorm så kommer du fortfarande tvätta bort sminket. Jo, det kommer du. Jag föredrar MAC Cleansing Oil då den tar bort även riktigt tung makeup i ett svep. Gosi gosi. Skölj skölj. Klar. Smäll på en riktigt bra fuktmask som du kan sova med. Min favorit just nu är Paula’s Choice Skin Recovery Hydrating Treatment Mask , som du kan applicera i ett tjockt lager och sedan bara somna med. Och vakna återfuktad och återfettad. Gött.
 • Vakna. Förhoppningsvis inte torr men antagligen lite rödmosig och puffig. No worries. Tvätta ansiktet på valfritt sätt och applicera Peter Tomas Roth Cucumber Gel Mask (som för bästa effekt förvaras i kylen och således har en sjukt skön och lugnande effekt. Den innehåller bra saker men är löjligt dyr. Jag är säker på att du skulle kunna få en liknande effekt av att lägga på en nedkyld sheet mask. 
 • Applicera din vanliga hudvårdsrutin, gärna med lite extra fukt.
 • Nyckeln till lyckat bakissmink består av två ord; kräm och glow. Nu skriver jag i egenskap av torris, håll dig borta från puder. Applicera en flytande foundation som inte är för tung då det kan synliggöra textur och puffighet. Välj en concealer som är pigmenterad men inte så tjock att den tynger ner den tunna huden under dina mysiga ögon.
  Krämrouge. Krämhighlighter. Krämbronzer. Ingen contour. Bara massa glow och ~frisk~ hy. Som en nyfödd nyponrosbebis. Som en hybrid av Downton Abbey och en Pat McGrath-highlighter.  
  Att smacka på en tung ögonsminkning på ett ögonområde som redan är trött, en tung bas på en hud som redan är irriterad är en mardröm. 
 • Och en mössa för att dölja att ditt hår är dammigt av hårspray och du verkligen inte tänker duscha.
 • Andra saker att göra: ät ordentligt, sov ut, drick mindre.

  Mössan är från New Black och hittas här!


Produkter

By Terry Cellularose Brightening CC Lumi-serum i Apricot Glow
NARS Pure Radiant Tinted Moisturiser i Alaska
NARS Creamy Concealer i Custard
HM Halo Illuminiser i Champagne Gold
By Terry Cellularose Blush Glace i Flower Sorbet
NARS Laguna Liquid Bronzer
Benefit Precisely My Brow Pencil i 06
Benefit Gimme Brow i Medium/Deep
Benefit They’re Real Tinted Primer
By Terry Baume De Rose

Skönhet som self-love

Min själ och mitt lille hjärta gör så ont just nu. Ni vet, den typen av ont där varenda cell i kroppen drar ihop sig som i väntan på ett hårt slag. Fan. Livet kan vara ett jävla svin ibland alltså.
Tidigare har starka känslor som sorg, skam och ilska alltid manifesterat sig i ett enormt självhat för mig. Jag känner mig som ett troll. Jag blir arg på mig själv och min fysiska kropp för att allt är skit. Jag vill inte äta. Inte sova. Inte ta hand om mig. Jag sminkade över allt det jobbiga men det hade inget annat syfte än att vara en full face of concealer. Det fanns inget kärleksfullt i att sminka mig när jag mådde dåligt. Inget omtänksamt i att smörja in mig med en body lotion efter duschen. Det skedde mekaniskt antingen för att det är så inpräntat att tjejer alltid ska vara fina och fräscha eller för att dölja. Full face of concealer, som sagt.

När jag började gå i terapi så fick jag lära mig att hantera mina känslor på andra sätt. Jag lärde mig att vårda mina känslor istället för att använda dem som ammunition mot mig själv. Istället för att implodera i ett väldoftande moln av självdestruktivitet.
Vi jobbade mycket med mindfulness. Både lite flummigare ”föreställ dig att du går på en stig i skogen”-övningar, andnings- och avslappningsövningar samt övningar där en lär sig att fokusera på olika sinnen.
Just det sistnämnda, att fokusera på olika sinnen, har hjälpt mig enormt mycket. När tankarna skenar iväg så flyttar du bara tillbaka fokus till det sinnet du har valt.

Exempel: Du känner ilskan svälla upp – lägger all energi på att fokusera på ditt luktsinne. Kanske tvättar dina händer med en tvål som du tycker luktar gott och verkligen lägger allt fokus på den doften och hur den luktar.

För mig började det just med tvålen. Både för att den luktade gott och var skön mot huden p.g.a. len tvål och varmt vatten. Två sinnen som kan dra till sig din uppmärksamhet. Sen fortsatte det till en väldoftande parfym, mjuka sminkborstar, riviga bodyscrubs, vackra och glittriga ögonskuggor och så vidare.
Något konkret som distraherar från de jobbiga känslorna/impulserna och som istället bidrog med positiva känslor, andra känslor.
Jag upptäckte också andra aspekter av hur jag kan använda skönhet mot det jobbiga.
Jag inte bara skiftade fokus, jag fick också ett positivt resultat. Mitt förhållande till skönhet och mitt eget utseende avdramatiserades och förändrades. Jag slutade se det som något som jag primärt gjorde för att bli vackrare eller för att dölja det dåliga (mitt psykiska mående, d.v.s.) och började uppleva det som något jag gjorde för att ta hand om mig själv. För att lindra ångest, ha något att göra, känna något skönt och jazza till det lite.
Att sätta mig och sminka mig på morgonen ger mig ett ögonblick av 100% mindfulness. Jag tänker inte på ett jack shit mer än vad jag gör just då. Hur det känns, luktar och ser ut. Utan att värdera eller döma. Det blir en paus från allt tänkande och analyserande som hjärnan annars sysselsätter sig med. Att tvätta händerna, spraya på mig parfym, borsta håret m.m. blir små micropauser som jag unnar mig.
Förstår att det kanske låter flummigt eller som bullshit. Och att det kan kännas som helt omöjligt att sitta och t.ex. sminka sig utan att fokusera hur ens ansikte ser ut och alla dömande tankar som kan komma (hajar också att det kan kännas lättare för mig som normativt snygg, vit, CIS-kvinna). Men börja med lite i taget. Applicera foundation och fokusera den lilla stunden på hur den känns eller doftar, när tankarna flyger iväg så leder du bara tillbaka dem till känslan av din Beauty Blender mot huden. You get it.
Det kanske bara funkar för mig, men vore så roligt om det kunde hjälpa någon annan också. Berätta gärna om beauty generellt eller bara någon specifik del fyller samma funktion för er.

Kram!

Arg och sminkad.

Det har knappast undgått någon att jag hanterar mina känslor med skönhet. Var redo för en mysig middag, iförd en väldigt diskret makeup. Mitt middagssällskap blir nästan två timmar sen och jag sitter med kallnande mat och en känsla av att vara så jävla liten och oprioriterad. För att tona ner ilskan traskar jag in i badrummet och väljer ett rött flytande läppstift från Sleek, Matte Me Lip Cream i färgen Old Hollywood som är en aning svårt att få helt jämnt på läpparna. Står och pillar med det en stund, smokear till ögonen lite, slänger på en bomb ass highlighter, borstar håret. Den här lilla, lilla ritualen flyttade fokus från de jobbiga känslorna till mig och vad jag gjorde i stunden. Den värsta irritationen rann av mig och jag nådde nya insikter. Nu känner jag mig lugn och redo att sätta tönten som slösar bort min värdefulla tid på plats. Eller åtminstone ge hen en bebisportion och äta resten själv.
However – läppstiftet är riktigt fint och känns bekvämare med ett läppbalsam under. Den torkar aldrig helt matt utan behåller en lite klibbig känsla vilket kan vara både positivt och negativt. Skönt att slippa torrheten – jobbigt med lim på läpparna.
75 kr på Brallis.se.

Önska mig en bra kväll. Kärlek!

 

Äldre inlägg