Månad: november 2016

Socialistiskt Forum och full face of glam

Jag skäms väldigt sällan över mitt sminkintresse. Jag vet att vissa avfärdar min hobby som dum, onödig och värd att förakta (puss patriarkatet). Män ser ner på de flesta intressen som av samhället kodas som ”kvinnliga”. Men makeup ser även många kvinnor ned på. Du är lite utav en förrädare. En sellout. Du springer patriarkatets ärenden, du är svag och tar inte ditt feministiska ansvar. Eller så är du bara korkad/fjantig/fjompig/ytlig/”för feminin”/”tjejig” (allt som traditionellt kodas som kvinnligt är sämst, remember)  och allt annat som associeras till icke-män som gillar smink. Men jag skiter i det. Oftast. 
Idag skulle jag dock göra något som är way out of my comfort zone. 
Jag skulle sitta i 45 minuter och diskutera organisering på Facebook tillsammans med två andra admins för Facebookgrupper. Och för första gången skämdes jag verkligen över att vara en beauty geek. Jag har på riktigt suttit och funderat i två veckor på hur jag ska se ut för att inte bli avfärdad som en bimbo med en Beauty Blender till hjärna. Min plan var att vara väldigt nedklädd och sparsamt sminkad. Seriös. Obrydd om mitt utseende (LOL).  Motsatsen till mitt sanna väsen sminkorre. 
Två timmar innan samtalets början pratar jag panikslaget i telefon med en vän som när jag berättar min plan säger: ”FUCK EM! Du bryr dig inte om vad de tycker. Om du vill gå in där med ett full beat face och en killer outfit; GÖR DET!”.
Så jag gjorde det.

En mjuk klassisk cut crease med en winged liner, lösfransar, en flawless bas och ett par knallrosa superglossy läppar. Min absoluta go-to look minus läpparna.

20161126231739_img_0856

Produkter använda

Marc Jacobs Beauty Re-Marcable Foundation i 22 Light Bisque
Kat Von D Lock It Concealer Créme i #17
Laura Mercier Loose Setting Powder Translucent
Inglot HD Sculpting Powder
Jaclyn Hill C Collection Face Palette by Becca Cosmetics
Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade i Ebony
Benefit Gimme Brow i Medium/Deep
Benefit Roller Lash Mascara
Ardell Lashes Demi Wispies
Inglot Gel Eyeliner i #77
TooFaced Chocolate Bar Palette
Barry M Hi Shine Jelly Lips i #5


 Hur samtalet gick? Skitbra! Jag sa vettiga saker, alla var jättesnälla och my highlight was popping. Puss!

Skönhetsmässan Acadermia 2016

Igår (fredag) var jag på pressfrukost inför öppningen av årets omgång av skönhetsmässan Acadermia på Stockholmsmässan. Mysigt med frukost efter bara två timmars sömn. Min besvikelse över att deras tolkning av ”anti aging-frukost” inte inkluderade croissants och Nutella var dock ganska stor. Tre stycken journalister frågade vilken tidning jag kom ifrån och låtsades veta exakt vilken jag menade när jag svarade Beauty and Bullshit. Life was great.

Acadermias grundare Catarina Pap de Pestény berättade lite om mässans höjdpunkter.

Acadermias grundare Catarina Pap de Pestény berättade lite om mässans höjdpunkter under frukosten

Då jag personligen inte var speciellt intresserad av mässans föreläsningar och aktiviteter så la jag allt fokus på utställarna. Det fanns en tydlig trend i utbudet i år; EKO. 
Så gott som allt var eko, naturligt och obskyra men superlyxiga små oljor som kan anti agea dig tillbaka till lågstadiet OCH rädda ditt äktenskap. 
Jag är inte ett dugg inläst på eko-hudvård så det var riktigt kul att få gå runt och kika och prata med utställare som verkligen brann för sina produkter och naturliga ingredienser. Blev extra roligt då jag hade världens bästa guide , Alejandra som driver världens bästa blogg om just ekologisk hudvård. Fick en del roliga prover som jag ser fram emot att testa, är det något att ha lovar jag att uppdatera.

Några varumärken som jag hann pratade med och verkade vara intressanta var:
Bomb Cosmetics (hade body polish och doftljus som luktade… the bomb)
M Picaut (har en ny serie som luktar amazing, har testat Calming Cocoon Cream som var alla torrisars dröm)
Weleda (upptäckte att min gamla favorit Wild Rose Capsules nu finns som en 7 day treatment, shoo)
Inglot (var på väg att sväljas levande av Inglot men lyckades begränsa mig till två gel eyeliners och ett pigment)
Maria Åkerberg (hade en dö-go salt skrubb med vit choklad som doftar kgjfjlglaeuj<vjedv gott)

Marina Miracle (hade en superlyxig olja som ska anti agea mig tillbaka till lågstadiet, som sagt)
Loelle (fick känna lite på deras kommande serum och det verkade helt fantastiskt)

Allt som allt var det en trevlig dag. Önskar dock att jag hade hunnit dit på lördagen också då det var sjukt roliga samtal och aktiviteter som jag verkligen är bummed över att ha missat. Ska definitivt se till att ha bättre med tid nästa år.

thumbnail_img_20161125_124352

 

PUSS!