Månad: juni 2017

Soft Perfumes från Sabé Masson

Produkterna i inlägget har skickats som pressutskick för påseende. Detta påverkar inte min åsikt om produkterna och förbinder mig inte att skriva om dem.

Apoteket är inte direkt ett företag som jag förknippar med parfym. Om jag skulle beskriva doften av apotek så skulle jag förmodligen säga att det luktar som en blandning av menthol och Fenurils feta hudkräm. Det är gissningsvis inte för att apoteket jobbar på en osexig image utan på grund av hårda krav på produkter som ska vara milda och i så stor mån som möjligt fria från allergener. Att då ha en parfymhylla där människor står och sprayar loss med allsköns ljuva dofter, bland t.ex. astmatiker och allergiker (som yours truly) är inte optimalt. Men nu har de gett sig in i doftgamet med ett mer okonventionellt alternativt till en vanlig Eau de Parfum, nämligen Sabé Massons parfymer i stickformat.

Isabelle ”Sabé” Masson-Massonaud är sinnesbilden av en chick parisienne. Till och med bilden i pressinfon osar av fransk prettoelegans och som förortskid med klasskomplex är jag såld direkt. Hon brinner för natur, konst och doft och har förenat dem i ett varumärke. Du kan tydligt se naturen representerad i produktinnehållet, konsten i förpackningarnas design och doften i – ja – doften.

  • Designen är right up my alley med ljuva viktorianska teckningar blandade med intrikata och färgglada mönster. Stiftet kommer i en stadig papphylsa i samma vackra mönster som ytterkartongen, förpackningen ska vara miljövänlig och enkel att återvinna.
  • Massons koppling till naturen ser du snabbt efter en titt på ingredienslistan. Basen i de olika dofterna är antingen sheasmör, tiaraolja eller mangosmör och tamanuolja. Du hittar också ingredienser som kokos- och mandelolja. Syftet är att produkterna ska ha en vårdande effekt på huden samtidigt som de levererar doft.
  • Produkten är doftsatt med 10% parfymolja och ska vara tillräckligt mild för att kunnas bäras av doftkänsliga personer och i miljöer där dessa vistas.

 

Macadam Paz:
Doftar amber, natthyacint och cederträ. Min favvis! Den är kryddig och blommig. kommer att lukta gott när jag är svettig på ett dansgolv en sommarkväll eller när jag har lurat hem någon stackare för netflix and chill i vinter.
Copacabana:
Doftar Rosépeppar, amber och petit grain. Den mest framträdande noten på min hud är petit grain, som starkt påminner och citrus och/eller rosmarin. Det är definitivt den fräschaste doften av de tre och passar nog väldigt bra en varm sommardag.
Swing Beauty:
Doftar mysk, mandarin och vanilj. Jag känner inte mycket av mandarinnoten men känner mysken rätt tydligt, lägger sig sedan i en mjuk vanilj. Vanilj stinker alltid på mig så den här kommer jag förmodligen ge bort till någon som skulle passa bättre i den. Mamma kanske?

 

Vad jag tycker?
Jag gillar idén och tycker att det här är ett bra komplement till Apotekets sortiment. Eftersom jag själv har känslig hud och produkten verkligen appliceras på huden så var jag nästan säker på att jag skulle bli alldeles prickig inom någon timme. Nu 4 timmar senare är allt fortfarande lugnt. Tycker dock att det är lite töntigt att marknadsföra produkten som väldoftande och vårdande. Sheasmör i all ära men att stryka ett stift bakom öronen gör knappast någon större skillnad ur hudvårdssynpunkt.
En Eau de Parfum innehåller 8-15% parfym – Soft Perfumes innehåller 10%. Dock slipper du all alkohol som annars kan verka uttorkande och i irriterande i vanlig parfym samt att huden punktbehandlas med goa oljor där produkten appliceras, gissar att det är det som gör den mildare och mindre benägen att irritera än vanlig alkoholbaserad parfym.
Det krävs väldigt lite produkt för att få mycket doft och ett varaktigt resultat. Förpackningen är extremt dekorativ och jag kommer definitivt att förvara dem väl synliga när de inte ligger i väskan.

 

Produkten säljs på Apoteket ABs hemsida och utvalda butiker samt på utvalda Åhléns varuhus. Pris. 249 kr

NYX Nordics Face Awards

I fredags var det dags för NYX att för andra året dela ut Beauty Vlogger of the Year och för första året arrangera en gala för the occasion. De lyckades galant. Det var bra uppstyrt. Jag hade kul. Bam.

Spektaklet ägde rum på Cirkus i Stockholm och var extra allt. Rosa matta. Optimala fotomöjligheter med snygga backdrops och ringlights placerade framför. Plockmat och gratis bubbel. Ett kul photobooth. Ni vet.

Crowden var skönhetsvärldens älsklingsfärg; beige. Inga överraskningar där. Hade för övrigt hoppats på fler beautyinfluncers bland gästerna men dessa verkade till stor del  ha ersatts av realitytvdeltagare och avdankade ”livsstilsbloggare”. ZzzzzzZzz. Kunde dock mingla runt med alltid lika rara Platin och träffade sen på Ida (Spindelsven) som lät mig ta rygg på henne så att jag slapp vandra runt som en lost puppy. Så kul att få träffa personer du följer via sociala medier och tycker verkar skitcoola.

Galadelen var kul. Det var inspirerande att se de fem finalisternas bidrag och att få en liten inblick i deras kreativitet. Alla fem var värdiga vinnare men det var självklart askul att svenska Evelina Forsell vann. Grattis! 

SÖNDAGSMASKEN

 

Igår hade jag födelsedagsfest – fick migrän – kräktes halva natten – vaknade upp uttorkad – drack en liter vatten – gick ner till en sjö och åt pizza och tog ett dopp i kvällssolen. Alla dessa faktorer samverkade för att skapa mindre bra förutsättningar för en bra huddag. Min hud kändes oelastisk, lysterlös och torr. Äckligt.
Vad passar då bättre än att maska lite? Dropp och 20 orgasmer, men en tar vad en har.

Dagens mask blev Kicks Cooling Beauty Anti-Stress Mask.
Kicks egen beskrivning av masken:

”En lugnande, lätt kylande och vårdande ansiktsmask för den stressade huden. Ger riklig och långvarig återfuktning samt återger huden dess lyster.”

Direkt efter applicering uppstod en lite svalkande känsla på huden, vilket var skönt efter en kväll i solen. Efter det svalkande hände det inte så mycket mer. Masken irriterande inte huden, den var behaglig, återfuktade lite och gav den tillfredställande känslan av att ha tagit-hand-om-sig-själv. Vilket är vad jag egentligen vill åt. Någon långvarig återfuktning märkte jag inte av.
För det nätta priset 49 kr för 40 ml tycker jag definitivt att masken är värd att testa. Det är inget att ta till om du vill ha en dramatisk effekt eller verkligen vill bomba ditt ansikte med göttiga ingredienser – men vill du bara ha lite hudvårdsmys så kommer den här masken att get the job done.

Puss!

P.S Extra plus för att den inte irriterade min hud och/eller gjorde den rödmosig.

MOOD

Inlägget innehåller produkter som är pressutskick.

Bas

FÄRG Collections Highlight Full Coverage Foundation applicerat över hela ansiktet med en fuktad buffing brush från Morphe Brushes.

FÄRG Collections Setting Powder i Vanilla borstas sparsamt på över hela ansiktet för att undvika att den krämiga foundationen lägger sig i veck och glider runt.

FÄRG Collection Perfect Palette använder jag till en mjuk contour med den gråbruna färgen och för att ljusa upp under ögonen med den gula färgen.

Ögon

LH Cosmetics Mood Crayon i Daring Mood appliceras som ett lila unibrow som sträcker sig från ögonbryn upp till hårfästet. Färgen dras ner för näsryggen med en fuktad smudge brush från Real Techniques. Vid tinningarna blandas färgen med Mood Crayon i Cool Mood för att skapa en färgskiftning åt det kallare hållet.

Sprayar MAC Fix+ på pannan för att skapa en lite klibbigare finish så att jag kan… TADA! PRESSA PÅ LITE BILLIGT EBAY-GLITTER!

LH Cosmetics Mood Crayon i Likeable Mood suddas ut på nedre vattenlinjen och under fransraden för i en vingad form. I övre fransraden suddas Daring Mood in. 

Läppar

LH Cosmetics Mood Crayon i Daring Mood appliceras i läpparnas ytterkanter och Likeable Mood på läpparnas mitt. För att blanda ihop färgerna och få till en mer sömlös övergång sprayar jag lite MAC Fix+ på läppområdet och blendar försiktigt med fingertopp.

FÄRG Collection Big Boss Lip Gloss appliceras ovanpå för att få ett ultramegavåt finish.

BAM.

Vad tycker ni?

FABLAB + Nuori

Var en sväng förbi lifestylebutiken FABLAB på Bondegatan 7 idag. Om du är en sucker för eklektisk inredning och unik hudvård så borde du definitivt checka in dem. De hade ett litet event där de presenterade ett nytt märke på butikshyllorna, NUORI.

Lite bubbel, lite goodiebag, lite megakunniga skönhetsnördar från Nuoris håll. 

Nuori är ett eko-märke med 100% naturligt innehåll. Företagets vision är att produkterna ska passa så många som möjligt genom att vara bra produkter med snälla ingredienser som vårdar huden istället för att irritera den med starka, aktiva ingredienser. Som en stabil grund i din hudvård som du sedan kan spicea till med lite starkare saker i typ serum- eller maskform. 

De är väldigt måna om att produkterna ska vara färska. Produkterna produceras i mindre batches fyra gånger om året (i ursprungslandet Danmark) och skickas då ut till återförsäljarna. Allt för att undvika att produkterna ska stå och damma på en lagerhylla i fyra år innan den landar i någons anzikt. Produkterna testas inte på djur, säljs inte i Kina och har bivax som enda animaliska ingrediens. Not bad y’all.

Är mest nyfiken på deras cleanser. Det är en gosig mousse som blir en mjuk emulsion när du masserar in den. Den innehåller granatäpple och fruktpeptider som ska ha en lätt exfolierande effekt på huden när du masserar in den. Och den doftar… anis? Och syrligt fruktgodis? Mmm.

Återkommer givetvis med recension senare. Puss!