Avène Cold Cream – my new best friend

Mitt ansikte ramlar av

Jag kryddade lite för dramatisk effekt men for real, mitt ansikte känns som att det när som helst ska förfrysas helt och trilla av. Hur mycket jag än återfuktar och oljar in så är mitt ansikte i ett konstant tillstånd av rodnad, irritation och torrhet. Köpte på vinst och förlust Avène Cold Cream efter tips i bästa Beauty and Bullshit-gruppen och nu är jag FRÄLST! Mitt ansikte känns mjukt, välmående och bara allmänt nöjt. Blir inte alls lika röd i ansiktet och slipper den här varma känslan som en irriterad hud uppbringar. Hurra!
Ingredienslistan är inget fancy utan har som 5 första ingredienser

  • Mineral Oil (meh)
  • Avène Thermal Spring Water (ett längre uttryck för fancy water)
  • Bivax (lägger sig som en skyddande hinna över huden men är inte komedogen*)
  • Glyceryl Stearate (kombination av glycerin och fettsyra som precis som bivaxet lägger sig som en barriär över huden
  • Cetyl Alcohol (precis som föregående två ingredienser så bildar det en barriär över huden och hindrar yttre påfrestningar från att påverka huden)

Det är alltså två återfuktande/återfettande ingredienser och sen tre som återfettar och kapslar in den fukten/fettet. Inget fancy. Inget magiskt. Bara effektivt. Vad jag förstått är ingen av ingredienserna komedogena (*täpper inte till porer) även om mineral oljan är väldigt omtvistad. Den borde således funka även på lite oljigare eller mer acnebenägen hy, vad vet jag.

Kostar 99 kr på Apoteket eller 79 kr just nu på Apotea.se.

Berätta vad ni tycker om ni har testat!

1 Comment

  1. Jag äääälskar denna!!! Har akne och är flottis, men märkte hur mycket jag faktiskt behöver fukt när jag började lägga denna varje kväll och flottet ba poff gone pga huden var ej längre i behov av att skapa sin egen fukt. Får inte lika mkt finnar sen jag började med denna heller!!! Sån win!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*