pic-5

Jag vet vad du tänker – inte en till highlightingpalett? AMIRITE?

Den 10:e november hade Sephora en liten pre-launch av det hypeade amerikanska märket BECCA cosmetics. I pre-launchen kunde du hitta produkterna Shimmering Skin Perfector Pressed C Pop, ett litet travel kit med en mini Shimmering Skin Perfector Liquid Opal och Pressed Opal samt Jaclyn Hill C Pop Collection Face Palette. C Pop-paletten var det självklara valet då den är limited edition och inte kommer att återfinnas i det fullständiga sortimentet som kommer i vår.

2:a juli 2015 släppte den amerikanska beautygurun Jaclyn Hill en highlighter vid namn Champagne Pop tillsammans med det australienska märket BECCA Cosmetics. Hysterin var fullkomlig. ALLA och deras grannes mammas lågstadielärare glänste av eller obsessade över Champagne Pop.
16:e maj 2016 släppte de ett nytt samarbete, denna gång en hel palett med två highlighters (klassiskern Champagne Pop och en ny vid namn Prosecco Pop) och tre rouge (Amaretto, Rosé Spritz och Pamplemousse) under namnet Jaclyn Hill The Champagne Collection Face Palette. Hysterien var fullkomlig. Igen.
Produkterna har i den europeiska lanseringen andra namn då de alkoholklingande namnen var varumärkesskyddade. Istället fick vi trötta europeer nöja oss med namn som Rose, Almond och C Pop. Bye.

 

pic-4

Från vänster på översta raden: Rose, Almond, Pamplemousse, C Pop och Gold Pop

Förpackningen är superlyxig. Den känns gedigen trots att den förmodligen är 100% plast med en guldfärgad ram samt palett och och en vit ovansida med guldemblem. YAS.
Insidan är också i guld med ett litet ingraverat emblem i nedre hörnet. Då själva konstruktionen är ganska stadig så lämpar den sig bra att ta med om du är på språng då den inte är lätt att ta sönder och har en stor spegel där även det största ansiktet får plats. Och själva produkterna. Herregud.
Jag var lite tveksam när jag swatchade alla färger. Kommer jag verkligen få användning för de här? Jag har redan liknande highlighters, använder sällan rouge och Almond är en riktigt skum färg. Och är inte den här trenden med extrem highlighting lite trött och på väg bort? Säljaren var dock övertygande när hon sa att hon känt likadant men att hon använde alla, hela tiden.

 

Från vänster: Pumplemousse, Almond, Rose, C Pop och Gold Pop

Från vänster: Pumplemousse, Almond, Rose, C Pop och Gold Pop

Samtliga färger är EXTREMT pigmenterade. Bilden föreställer ett drag med varje färg. Så mycket pigment. Pigment for days. Pigmentets mamma. De är lätta att blenda ut och går att både bygga upp och tona ner.

Pumplemousse: Matt rosa/korall rouge i en varm ton. Funkar på blek hud om applicerat sparsamt men ser också väldigt vacker ut på djupare hudtoner.

Almond: Den färg som jag var mest tveksam till men som har visat sig vara min favorit. Det är en varmbrun rouge med en rosa undertonad. Använder som rouge, contour och främst för att värma upp hela ansiktet genom att applicera där jag vanligtvis applicerar bronzer.

Rose: I princip exakt samma formula och skimmer som deras Pressed Shimmering Skin Perfectors men med en fantastisk korallrosa färg. Magisk som rouge på dagar som du vill glow up men också ovanpå läppstift för en metallisk finish eller som ögonskugga.

C Pop: Peachy highlighter som inte är något för den som vill ha en naturlig glow, den är heavy on the shimmer. Passar många hudtoner.

Gold Pop: Guldig highlighter som jag föredrar att använda som ögonskugga då den är snäppet för mörk och guldig för min hudton. Ser fantastisk ut på djupare hudtoner.

 

img_0834

Almond som bronzer, Pumplemousse som rouge och en väldigt blygsam applicering av C Pop

Tyvärr måste jag säga, JO. definitivt en till highlightingpalett. Det här kan mycket väl vara mitt bästa makeupköp 2016. Jag har inte kollat åt någon annan highlighter i min kollektion sen jag köpte den här paletten. Och inte åt någon annan bronzer eller rouge heller. Färgerna och formulan är perfktion. Highlighterfärgerna går att bygga upp till en metallisk, nästan blöt, finish med t.ex. en fuktad och kompakt borste. Du kan också få till en mjuk glow med en fluffig fan brush. Du kan göra hela ögonlooks med bara den här paletten. Det är så ovanligt att en faktiskt får användning för ALLA färger i en palett. Ni hör ju. Jag är helt såld. Get it. Nu. Innan de är slut.

BECCA Cosmetics är cruelty-free. Paletten kostar 550 kr på Sephora. Resten av kollektionen släpps i Sephora-butiker i februari. Stay tuned för mer info. 

Kärlek!