REAL TECHNIQUES BOLD METALS DIAMOND SPONGE

TADAAAAA!

Det här är Real Techniques nytillskott till deras lite lyxigare kollektion ”Bold metals”. Det är en marmorerad makeupsvamp i form av en diamant. Priset ligger på ca 159 kr och finns där du köper Real Techniques, ex. H&M.


Min första reaktion efter att ha öppnat förpackningen var DAMN SON THAT’S A BIG SPONGE. Och det är det. Efter att du har blött ner den blir den ännu större, vilket kan bli en smula krångligt. Vi kommer tillbaka till det.

Makeupsvampar har varit så populära de senaste åren. Antagligen på grund av YouTube och svamparnas svamp, Beauty Blendern. Real Techniques gjorde ett bra jobb när de tog fram budgetvarianten ”Miracle Complexion Sponge”, men nådde inte riktigt hela vägen fram. Den är lite fastare i texturen, suger upp lite mer produkt, saknar Beauty Blenderns karakteristiska spets. Diamantsvampen är mer lik Beauty Blendern då den är mjukare, mer ”klämmig” och suger inte alls upp lika mycket produkt som sin föregångare 
Men formen och storleken är k-a-t-a-s-t-r-o-f-a-l.
Jag kan förstå hur tanken kan låta bra.
13 sidor att applicera smink med. Mångsidigt. Multifunktionell. Coolt. Nytänkande. Nej.
För att alla 13 sidor ska vara brukbara måste svampen vara ganska stor. Och det är den. Väldigt stor. Otymplig. Den är irriterande att hålla i p.g.a. sin storlek och kommer inte åt runt näsan, ögonen, mellan ögonbrynen o.s.v. då den är för stor. Som att sminka en barbie med en badsvamp. Det går inte. Den är för stor.

Diamantens spets, som i teorin borde passa perfekt för applicering av ex. concealer i inre ögonvrån, är så lång och tunn att den blir flimsig. Det är omöjligt att jobba in produkten då det inte går att sätta något tryck på den tunna skumstumpen så du duttar mest omkringt allt på ytan.
De mindre, kantiga ytorna runt svampens topp är för kantiga. Eftersom mitt ansikte inte är byggt av kantigt lego får jag lägga alldeles för mycket tid på att jämna ut linjer som ytans kanter lämnar efter sig. 
Och den lite större 6-kantiga ytan på svampens topp är väl helt okej att blenda in produkt med på platta områden som ex. pannan.


Slutsats: En riktig Beauty Blender kostar 1 kr mer. Skippa ett Jenka-tuggumi och köp the real deal. Eller köp den billigare Miracle Complexion svampen som är mer prisvärd och funktionell, även om den inte riktigt når upp till originalet. Den här lilla (stora) diamanthistorien ser kul ut och skulle kunna vara bra – men det är den inte. Förlåt RT! <3

3 Comments

 1. Den ser typ ut som Tartes svamp, som också är rätt värdelös.. Fattar att de vill ”stå ut från mängden” men kom igeeeen….!

  • Cam

   januari 5, 2017 at 12:23 f m

   Haha har velat testa Tartes svamp men inte kunnat p.g.a. Sverige, men då kan jag alltså stryka den från listan. Skönt! Exakt! Det är skönhetsprodukter, deras kunder kommer garanterat föredra funktionalitet framför en kul men oanvändbar design.

   • Den finns på qvcuk.com, alltid i duo med Shape Tape, så går inte att köpa Shape Tape utan att alltid få svampen på köpet :’) Till Tartes försvar är den inte sladdrig åtminstone, bara stor, otymplig och med alldeles för stora porer. Jag vågar inte bransch out från BB, så inte värt det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*